Pubg
Herhangi bir nedenle bir M.2 sürücüsünü devre dışı bırakmak veya bağlantısını kesmek istemiş olabilirsiniz. Belki farklı bir işletim sistemi kurmak veya test etmek veya gizlilik amacıyla... Ne yazık ki, anakartlar genellikle SATA bağlantı noktalarını devre dışı bırakmanıza izin verirken, BIOS'ta M.2 yuvalarını devre dışı bırakma desteği neredeyse yok.
Bu nedenle, bu özellikle ilgili olarak anakart Üreticileriyle iletişime geçtim ve bulgularımı paylaşmak istiyorum.
ASUS, Z690 hattının bunun için bazı sınırlı desteğe
sahip olduğunu bildirdi: bir M.2 yuvasını
etkinleştirmenizi/devre dışı bırakmanızı sağlar.
Kılavuza bakıldığında, yonga setinden olandır.
ASRock standart bir özellik olarak buna sahip değil, ancak onlarla iletişim kurabileceğimi ve bana özel bir BIOS göndereceklerini söylediler.bu özellik etkinken mobo'm için. AMD B450 ve Intel Z490 gibi daha eski modellerde bile çalışır. Belirli M.2 yuvalarıyla sınırlı olduğu hakkında bir şey söylemediler (Asus durumunda olduğu gibi), ancak PCIe-M.2 bağdaştırıcılı PCle yuvalarında çalışmayacağını söylediler.
Gigabyte bana dikkate alacaklarına dair standart bir
yanıt verdi. MSI ve Biostar şu ana kadar yanıt vermedi.
Bu nedenle, ASRock mobo'su olan ve bu özellikle
ilgilenen varsa, lütfen onlarla iletişime geçin ve nasıl
gittiğini bize bildirin. Daha yeni ASUS kartlarına sahip
olanlar, o yuva için de deneyebilir.
Ayrıca, daha fazla kişinin bu özelliği anakart üreticilerinden talep etmesi de yardımcı olacaktır. Bence standart olmalı ve M.2 için SATA
sürücülerinden daha gerekli, çünkü öncekilerin fiziksel
olarak bağlantısını kesmek daha zor.
Bu nedenle, bu özellikle ilgili olarak anakart Üreticileriyle iletişime geçtim ve bulgularımı paylaşmak istiyorum.
ASUS, Z690 hattının bunun için bazı sınırlı desteğe
sahip olduğunu bildirdi: bir M.2 yuvasını
etkinleştirmenizi/devre dışı bırakmanızı sağlar.
Kılavuza bakıldığında, yonga setinden olandır.
ASRock standart bir özellik olarak buna sahip değil, ancak onlarla iletişim kurabileceğimi ve bana özel bir BIOS göndereceklerini söylediler.bu özellik etkinken mobo'm için. AMD B450 ve Intel Z490 gibi daha eski modellerde bile çalışır. Belirli M.2 yuvalarıyla sınırlı olduğu hakkında bir şey söylemediler (Asus durumunda olduğu gibi), ancak PCIe-M.2 bağdaştırıcılı PCle yuvalarında çalışmayacağını söylediler.
Gigabyte bana dikkate alacaklarına dair standart bir
yanıt verdi. MSI ve Biostar şu ana kadar yanıt vermedi.
Bu nedenle, ASRock mobo'su olan ve bu özellikle
ilgilenen varsa, lütfen onlarla iletişime geçin ve nasıl
gittiğini bize bildirin. Daha yeni ASUS kartlarına sahip
olanlar, o yuva için de deneyebilir.
Ayrıca, daha fazla kişinin bu özelliği anakart üreticilerinden talep etmesi de yardımcı olacaktır. Bence standart olmalı ve M.2 için SATA
sürücülerinden daha gerekli, çünkü öncekilerin fiziksel
olarak bağlantısını kesmek daha zor.